Gunđam po kućama!

Gunđam po kućama!

Twifficiency je spam! Otarasite ga se.

Kad sam pre ručka sela za kompjuter, sa glavoboljom koja je rasturala, primetila sam gomilu linkova na timeline, svi su dolazili od aplikacije po imenu Twifficiency i davali ljudima podatke o tome koliko su efikasni na Twitteru. Ne razmišljajući mnogo, otišla sam na twifficiency.com i pritisnula oAutho dugme. Posle nekog vremena, javio mi je rezultat, i pomislila sam da se ne razlikuje mnogo od onih koje sam videla kod drugih ljudi, koji možda cvrkuću jednom u dva dana.

I šta se onda desilo? Ova aplikacija objavila rezultate svoje analize na mom nalogu bez dozvole. Sve što sam prethodno koristila, od HootSuite pa do Klouta, uvek je tražilo dozvolu da objavi nešto. Ova aplikacija nije, što je, ispostavilo se, pomalo otrcani pokušaj jednog sedamnaestogodišnjaka iz Engleske da postane entrepreneur.

Twiffiency je spam!

Twiffiency je spam!

Kako da se otarasite ove aplikacije?

U glavnom meniju na Twitteru, idite na settings, pa na connections. Ova aplikacija bi trebalo da bude negde pri vrhu, sem ako niste neko ko ih je danas isprobao na desetine. Klikinite na Revoke access i sačekajte malo. Ako je više nema na spisku, uspeli ste da je se otarasite.

Iako neki autori misle da će od tog dečka biti nešto, mnogo ljudi smatra da su rezultati koje aplikacija daje generisani po principu slučajnosti, a ne stvarna mera. Ima smisla, znam nekoga ko je dobio 45%, a teško da išta radi na Twitteru. Istovremeno, neko koga ona prati je dobio 1%:

Dokaz da je Twiffiency sumnjiv

Dokaz da je Twiffiency sumnjiv

Zahvaljujem se Saadu Bassiju što mi je skrenuo pažnju na ovo.

2 komentara na Twifficiency je spam! Otarasite ga se.

  1. Povratni ping: Tweets that mention Twifficiency je spam! Otarasite ga se. |Gunđam po kućama! -- Topsy.com

  2. Dragan Radović kaže

    Hvala ti, i ja sam kao i priličan broj nas u minutima kada sam bio na Tviteru znatiželjno kljucnuo po tom linku. ! 🙂

     

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklamiranje putem komentara, napadi na žene, društvene, seksualne i rodne manjine, kao i bezglavo pljuvanje biće obrisani bez objašnjenja.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.