Gunđam po kućama!

Gunđam po kućama!

Sedam tipova osmomartovskih poklona

Danas je osmi mart. Ako se ne sećate šta to beše, ne brinite se - tu sam kako bih vam to objasnila. To je onaj dan kada tate vode mame na koncerte estradnih umetnika koji govore ikavskim narečjem, kad deca u školi razvuku kojekakve tričarije po katedri i čekaju učiteljicu, kad dedice jure mlade devojke, kad srednjoškolke koje su sve spiskale na pljuge i štede za novi broj Tinibaper magazina nađu nešto neverovatno jeftino namenjeno svojim mamama i tetkama, kad momci isključe mobilne telefone i mesindžere, jer će ispati teški papučari ako se i jave svojim devojkama, simpatijama i drugaricama.

"Kako da kupim pravi poklon za ovaj veliki praznik, kome se uopšte nije izgubio prvobitni značaj?", pitate se. Pomoći ću vam svojim last minute savetima. I, ne zaboravite - ovo je dan opšte sreće. Kupci ovakvih poklona i prodavci v€ć dugo vr€m€na $arađuju na obo$trano zadovolj$tvo.

1. Volim svoju učiteljicu

My Teachers' Day Gifts

Hmmm...a da ja ovo preprodam?

Ovo je pravi flashback u sedamdesete i osamdesete godine prošlog veka. Jedno dete dobija kečeve, ne može da uradi propisan broj sklekova, razbija prozore. Drugo dete dobija sve petice, trenira ritmičku gimnastiku i igra se tužibabe Jece. Bez obzira da li čuči u ćošku, ili stavlja zeca u torbu i kuva čorbu; svako dete će na početku prvog časa stati u stav mirno i monotonim glasom reći: "Draaaaga nastavnice, sreeeećan vam Osmi mart." Onda će krenuti predavanje poklona, pa tog prvog časa neće ni biti. Deca će praviti čestitke, na vama je da kupite neki grozni kič detalj za kosu, orhideju, slatkiše, ili možda buket cveća.

Savet: Ako je vaše dete pronašlo jestivi poklon u kući, velika je verovatnoća da vam nedostaje pola čokolade, osam od šesnaest skupih čokoladnih bombona; a pošto deci pada sve i svašta napamet, možda su čalabrcnuli i onu orhideju. Proverite poklon pre nego što ga budete spakovali.

2. Pakovanje šminke ŽNJ kategorije

The beauty box

Tužna vest: ovu nećete dobiti.


Ima ih svugde, uvek se prodaju sa popustom, koji može biti i toliki da im cena bude banalna. Iako na njima piše C€, niko ne zna odakle dolaze. Uz ovo obično ide i ofucana četkica.

Savet: Svugde ćete dobiti istu stvar, stoga je kupite u lokalnoj "Sve za po džabe", "Džabalesku" ili "Sve za 99 (a i više)" radnji. Tinejdžerke, zar ćete stvarno kupiti mamama nešto bolje nauštrb onog časopisa sa najnovihjim fotkama Bastina Džibera kod frizera. Naravno, nećete!

3. Parfem sumnjivog sadržaja i porekla

Miniature perfume bottlesU svim većim trgovinskim centrima, ili kako je to danas moderno reći, shopping mallovima, naći ćete beauty robnu marku sa dalekog istoka. Prepoznaćete je lako - neka devojka se smorila pored kolica sa parfemima na točenje. Ovo je (al)hemija - ona će ih mućkati za vas kako bi stvorila savršenu kombinaciju mirisa od koga beže čak i tvorovi iz Zabranjene zone.

Savet: Vaša žena/majka na dnu garderobnog ormana drži prazne bočice svojih starih parfema. Uzmite jednu, neće primetiti. Tražite da vam sipaju ovu (al)hemiju u tu bočicu, neće primetiti. Ovo je i ovako i onako sezona gripa i ostalih kapljičnih infekcija.

4. Bombonjera

Chocolates

Best before...tomorrow


Ovo može da bude bezbolnije nego što mislite - iako rukom rađene čokolad-bombone koštaju i po hiljadu dinara, kao i neprevaziđene Rafaelo kuglice, Ferrero Rocher i belgijske praline; u svakom megahiperultramarketu, pronaći ćete i slatkiše koji koštaju desetostruko manje, jer im rok ističe koliko već devetog marta.

Savet: Ovo videh na svom prvom stalnom poslu, fora je super: ako je bombonjeri istekao rok, prelepite datum, napišite drugi. Ako su čokolad-bombone sumnjivo beličaste, objasnite da je to mešavina crne i bele čokolade i - problem rešen!

5. Koncert [ovde ubacite ime pevača šlagera i/ili dalmatinskih pesama]

Massimo Savić @ 20. Đoser

Opet Massimo.


Kemal Monteno. Goran Karan. Massimo Savić, sa sve dva S. Neobilazni Željko Samardžić. Onajkakosezove. Onajdrugikakosezove. Dameubiješnesećamse. Svi pevaju na isti kalup, očevi i oci polude kad ih sretnu u Ljermontovoj ili na Trgu Cvijeća; a od početka kalendarske godine grčevito proveravaju vesti na televiziji, te stranice novina posvećene zabavi.

Savet: Pojedini dnevni listovi i emisije na radiju dele ove karte za džabe. Vi ćete tako profitirati, pa ćete moći da sebi kupite jastuče na naduvavanje, kako se ne biste ukočili dok spavate na koncertu, što ćete i ovako i onako činiti. Postoji šansa da će vam gospođa plakati na ramenu, pa kupite i peškirče, jer posle suza od tužne pisme dolaze i suze od alergije prouzrokovane parfemima sumnjivog sadržaja i porekla, kojima su se naprskale druge dame u areni.

6. Čika/deka vam ustaje u prevozu, iako imate 23 godine

old man being way too forward with these girls that just showed up out of nowhere

Dođi dedi!
Besplatan poklon mladoj dami, od gospodina u šezdesetim, sedamdesetim, osamdesetim, možda čak i devedesetim; kojem treba društvo, a možda još ponešto *gur-gur*.

Savet: Devojč'ca će možda staviti slušalice ili nervozno pričati preko svog mobilnog telefona čim bude sela, s namerom da vas se otarasi, jer misli da ste matori perverznjak. Stoga, pronađite nešto čime biste mogli da joj ometate signal. U najgorem slučaju, diskretno secnite slušalice.

7. Naravno, KARANFIL!

Carnation@Home

Bez Rocca Granate.


Kad sve ostalo propadne, kad žena dobije osip od šminke ŽNJ kategorije, naduva se od onog sumnjivog parfema, karata za koncert više nema, a bombone ne jede, jerbo drži dijetu - tu su karanfili. Uopšte joj nisu dosadili, uopšte nisu kliše i uopšte ne pokazuju da niste imali inspiracije/novca/volje za nešto bolje. L'amour toujours!

Savet: Ako se vozite gradskim prevozom, pazite da ne pomešate svoj karanfil sa tuđim.

To bi bilo to - srećan vam Osmi mart!

Post Scriptum: Molila bih velike i ambiciozne sajtove da mi ne ukradu ovu listu. Naći ću vam vlasnike i saradnike, zaključaću vas u napušteno skladište i onda sledi ceo moj repertoar.

11 komentara na Sedam tipova osmomartovskih poklona

 1. Ivan kaže

  ‎"Ko ne voli karanfile, ne treba ni da zivi"

   
 2. Ivan kaže

  Dodatak - to je dan , ako si deckic odlikas, kad je najbolje da ostanes kuci.
  Inace ti ne gine da bas ti , u ime razreda, delis cvece nastavnicama/profesoricama i budes umazan karminom sve do usiju...:(

   
 3. zubarica kaže

  Iva, fenomenalan tekst.
  Hvala ti :).

   
 4. Swarovskimania kaže

  Umesto sto bacate pare na gluposti, najbolje nista ni ne kupiti, i celokupno zaboraviti na ovaj retardirani praznik...

   
 5. ivan kaže

  http://www.youtube.com/watch?v=BH2ItDQ4Sqk&feature=related
  toliko ,i mislim a ja preskacem ovaj dan i zivim za ostalih 364 dana

   
 6. Bojan kaže

  Piši više ovakvih stvari!
  Al' ozbiljno ti kažem.
  I dobronamerno.
  🙂

   
 7. Gaga kaže

  Kod mene na poslu (ko ne zna, radim u mini marketu) se polomiše danas za bombonjere, praline, kozmetičke setove i svašta nešto drugo. Ostaše nam prazne police u radnji. Da napomenem i to da mi je posao odmah preko puta osnovne škole. Biser je bio što su bili prosto uvređeni što ne prodajemo i karanfile!?

   
 8. Šapke kaže

  Hahahaha! Geeenijalno. 😆
  Najbolje obožavam karanfile sa erektilnom disfunkcijom. Mogu dubijem. Na ma'.

   
 9. nastasja kaže

  😀 Sta da ti kazem , a sto vec i sama nisi ... qq....
  Bez kUranfila - nista 😀

   
 10. Miloš kaže

  Po nekad je jako teško odabrati dobar poklon za osmi mart. poklon koji ne bi poslao neku lošu poruku.;)

   
 11. Povratni ping: Srećan mart, april, maj, jun… | zubarica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklamiranje putem komentara, napadi na žene, društvene, seksualne i rodne manjine, kao i bezglavo pljuvanje biće obrisani bez objašnjenja.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.