Gunđam po kućama!

Gunđam po kućama!

Da sam diktator: gluposti koje bih zabranila na blogovima

Ove sedmice mi baš leže liste. Obožavam ih. Plus, moj trenutni trip je da sam diktator i da upravljam Internetom u Srbiji na Balkanu i da mogu da zabranjujem stvari. Inače, bez yeyanja, smatram da su zabrane veoma korisne, jer dodatno motivišu ljude da pronađu bolju alternativu.

Dakle, ja sam juče diktator i ZABRANJUJEM. Kako to juče, a ne danas? E pa, juče nisam stigla da okačim tekst, tako da danas idu dva. Da ne spominjem da diktator ima pravo da tvrdi da je deseti jun, iako nije, kao i da promeni datum sa jedanaestog u deseti. KLEKNITE, TROGLODITI. ^_^

1. Žuti smajli u moru plavih smajlija

Žuti smajli u moru plavih smajlija
Ako ovo nisam videla na trista mesta, onda mora da mi se priviđa. Ne podnosim ovu sliku, jer je svugde, otrcana je, tupava i nema smisla. Da ne spominjem da je dotični smajli sija od sreće dok su svi ostali tužni. On ne razume svet oko sebe i ne ume da se ponaša. Naravno, moguće je i da je ustvari smrad. Možda su svi na sahrani, a on je neka somina koja samo misli o otvaranju testamenta pokojnog deda-Smajlija iz vremena onih majici na kojima je pisalo Don't worry, be happy. Možda je pustio gas u zatvorenom prostoru, pa su ostali poplaveli od otrovnih isparenja. Možda je otmičar, a ostali su taoci.

2. Neki tzv. forward, prepisan po 30827. put

Outhouse
Pročitali ste priču o motivaciji? O dedi i unucima? O poslednjoj pomisli pred pogibju u automobilskoj nesreći zajedno sa svim vašim prijateljima? Stigla vam je gomila slika mačića i kučića koji, šatro, ližu vaš ekran? SUPER, I MENI. No, znate kad? Pre nekih 10-12 godina. U to vreme, za web sajt ste dobijali od 3 do 20 Mb, Geocities je bio pojam, Tripod je bio popularan, a LiveJournal je valjda bio jedina preteča današnjih društvenih mreža. Na Internetu je svaka godina duža nego van njega, što znači da tehnički, kao kod pasa, tokom jedne prođe sedam. I sve to što se radilo pre 70 godina nije više zanimljivo, to je kao da vam je neko doneo propagandni materijali iz vremena Drugog svetskog rata i okačio ga na zid u onoj prostoriji gde i car ide peške. Da efekat bude bolje dočaran, zamislite da vam se to mesto nalazi izvan kuće. I zamislite da tuđi predstavljate kao svoj, a da ne znate ni čiji je ustvari!

3. "Tajna" i sve u vezi s njom

Tajna
Nešto vam se nije ostvarilo, jer ga niste dovoljno želeli? Svako ima poseban talenat? Svako može da sagradi kuću svojih snova, svako treba da bude bogat i uspešan? Potrebno nam je uputstvo od par stotina strana da bismo živeli? Nije normalno biti nesrećan, s vremena na vreme? Treba eliminisati ljude iz svog života samo zato što su, po vašoj slobodnoj proceni, "negativni"? Dragi moji, ništa od toga nije normalno. Naravno da je samopouzdanje bitno za uspeh, ali ako bi se popularne knjige poredile sa političkin strankama, ovo bi bila stranka ekstremne desnice. Poznajem osobu koja me je doslovce maltretirala ne dajući mi da kažem da nešto nije lepo, da sam prethodnog dana bila tužna, ili da je neko mnogo ružan, samo zato što se rukovodila "Tajnom". Spalite to, pobogu. Ima mnogo boljih vodiča za sticanje samopouzdanja i motivacije, a i oni najskeptičniji znaju pravu tajnu uspeha u bilo čemu: težak i mukotrpan rad.

4. Tviti

Tweety
Jadna tita-mata, razbila je glavitu! Gomila devojčica, devojaka i žena koristi ovu prokletu ptičurinu kako bi iskazale svoju nežniju stranu. Pritom, u celoj stvari, radi podsvest. Tviti spolja jeste slatka, ali iza te površinske i poprilično plitke glazure, krije se podmukla mala propalica koja se svima podsmeva, nije išla kod logopeda da ispravi poprilično neobičnu govornu manu i maltretira božiju životinju, tj. mačku. Ako se poistovećujete sa Tviti, verovatno ste prikriveni sadista, verovatno odbijate da ispravi nešto loše u vezi sa sobom što se vidi i sa Meseca, rado biste živeli u kavezu i osećate se ugroženima kad god je neko, na bilo koji način, superiorniji od vas. Znate šta? Sram vas bilo. Nosite tu patetiku negde drugde.

5. I, naravno, ZAZ!

Zaz @ Olympia (Génération Réservoir), Paris | 26.01.2009
Nemam ništa protiv ove žene same po sebi. Ulična pevačica, u nekakvom hipi fazonu, u onom čuvenom prevedenom video snimku ne ume ni da pleše, uživo nešto mrmlja, a studijski snimci su joj još koliko-toliko pristojni - pa šta? No, imam nešto protiv nedostatka individualnosti među našim ljudima, kao i protiv njihove sulude želje da vole samo ono što u tom trenutku deluje najpopularnije. Ako volite francusku muziku, ima toliko drugih muzičara koje bi trebalo da čujete. Ako volite taj stil, izađite na ulicu, nađite neku decu koja sviraju i mrmljajte nešto usput. Malo kreativnosti spasava život.

17 komentara na Da sam diktator: gluposti koje bih zabranila na blogovima

 1. Aki kaže

  Sve, sve, ali ti smajliji....skoro sam ih negde videla kao pozadinu, ponavljali su se i uzduž i popreko. Ne!

   
  • Iva kaže

   To je već druga stvar, sa koje bih morala da komentarišem sa stanovišta dizajnera; a onda ne bih bila gotova do sutra.

    
 2. ClemmRusty kaže

  Totpisujem sve, pogotovo ovo u vezi sa "Secret"
  koliko samo kompletnih imbecilnosti je izneseno u tom dokumentarcu, hajde donekle da luzerska "self help" trabunjanja, ali kada su pokušali da me ubede da se lik obogatio od prodaje kamenja...ŠAMAR!

   
  • Iva kaže

   Ole! 🙂

   Tu bismo morali da primenimo ono staro: ko tebe kamenom, ti njega kamenom i potrudiš se da mu dovedeš neku kamenjarku.

    
 3. jungle queen kaže

  Hahaha, ti si jedna ptica šarenog perja, znaš to? Sad moram da pazim šta komentarišem, da ne upadnem u onih 5 😛
  Šta imaš protiv smajlija? Slika je ful lepa i upada u oči, jedino, jeste, dosadna je i otrcana 😀 "Možda su svi na sahrani, a on je neka somina koja samo misli o otvaranju testamenta pokojnog deda-Smajlija iz vremena onih majici na kojima je pisalo Don't worry, be happy." lol

  Ej, patetična sam do zla boga na blogu 😀

   
 4. Marinela kaže

  "No, imam nešto protiv nedostatka individualnosti među našim ljudima, kao i protiv njihove sulude želje da vole samo ono što u tom trenutku deluje najpopularnije." - Baš tako! Ta "kud' svi, tu i mali Mujo" varijanta me izluđuje!

   
  • Iva kaže

   Svakog dana vidimo barem po 5-6 primera te varijante. A ja bih pre išla tamo gde ide Muja nego Mujo. Ti?

    
 5. Marouk kaže

  i tviti i tajna su mnooooogo zloupotrebljene.
  da ne poznajemo istu osobu? ne smem da kazem da pada kisa trenutno gde sam niti da smo zakasnili zbog guzve..a pitala je. razgovor pocinjem i zavrsavam sa: sunce sija, livade su zelene, leptirici mi lete kroz glavu a koliko si miliona ti danas sebi prizvala 😀
  #bljakekstremizam

   
  • Iva kaže

   Sumnjam, ova žena je Italijanka, '70. godište. Nije se mnogo promenila od tad, a ciljevi su joj više nego sumnjivi.

    
 6. Charolija kaže

  Ovo za Tviti nisam znala 🙄 Nije mi ni palo na pamet da neko može da u bezobraznoj pičurini vidi neku nežnost. ZAZ mi ide na onu stvar, uvek me je izludjivalo kad svi kao nesho vole, a nemaju pojma zashto. Da ona pesma nije prevedena na srpski većina "obožavatelja" sa nashih prostora, ne bi u toj pesmi pronasli Tajnu koju nalaze i u transu se odushevljavali. InTerneT fore iz 908. sa sve smajlijem debilom ne primeçujem, pa mi i ne smetaju. Inače bilo bi lepo da se organizuje neka diktatorska komisija, čiji bi vodja bila, jer verujem da ima jos mnogo toga sho bi sankcionisala. 😀

   
  • Iva kaže

   Ovaj komentar je pisan na nekoliko dijalekata. Nešto si mi sumLJiva, zvaću BIA!

    
 7. Charolija kaže

  Imaj obzira, asaura mi je oisla u nepovraT. 😀

   
  • Iva kaže

   Asaura je, preTpostavljam, TasTaTura? Capisco. 😉

   Još samo da dođe Stevo i ubaci mi smajli. Nije dugo.

    
 8. čika Buda kaže

  Mene onaj smajli na slici podseća na sveznajućeg egoističnog idiota u majici sa ispisanom "pametnom ali ne tako jednostavnom" dosetkom koji pali sveće ispod ikone Dart Vejdera ( ne zameri Darte) . Smajli-Hejtli

   

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklamiranje putem komentara, napadi na žene, društvene, seksualne i rodne manjine, kao i bezglavo pljuvanje biće obrisani bez objašnjenja.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.