Gunđam po kućama!

Gunđam po kućama!

Pet predloga za imena Mostova kod Beške

Došao je i taj dan, treći oktobar dvehiljadejedanaeste godine - umesto jednog Mosta kod Beške, imamo dva komada. Stari će, kad rekonstrukcija bude gotova, ići uzbrdo - od Bačke do Srema; a novi ide od Srema do Bačke. Dakle, kad se budete vozili turističkim autobusom, vodič će pozdravljati drveće i šiblje Koviljskog rita uz setne reči: "EvojeBačka!"

No, gde je tu problem? Mostovi kod Beške nemaju ime; a za razliku od onog beogradskog lepotana sa pilonom koji tek što se ispilio, niko ni ne želi da im traži ime. "Stariji blizanac" i "Mlađi blizanac" nisu baš najsrećnija rešenja. Prema tome, evo mojih predloga.

bridge on the Danube

Mostovi gospodina Elrada

Ko je gospodin Elrad? Ne postoji. Misteriozni gospodin iz Švajcarske je isto toliko stvaran kao i barjaktar Boško Jugović, sa sve osmoro braće i ucveljenom materom mu. Navodno je dao 680 000 maraka da bi se stari most posle bombardovanja obnovio, a obnova je završena za volšebnih 35 dana. Jaka obnova, podigli nasip ispod bombardovanog dela i nasuli malo betona. A niko ne zna ko je dao pare...no, to nije razlog da se po ovom junaku iz mašte ne nazovu OBA mosta. Čovek je dao pare, koga briga da li je stvaran ili nije i koga briga što fudbaleri zarade toliko za dve sedmice?

Za najbolji efekat: Podići umanjenu kopiju Spomenika neznanom junaku.

Mostovi okruga inđijskog

Ovo ime budi čitave spletove emocija. S jedne strane, podseća na Mostovi okruga Medison. Gledali ste knjigu, čitali ste film i valjda znate o čemu se radi. S druge strane, okrug inđijski je oduvek bio od istorijske važnosti - u njemu se desilo sve: od planiranja nekakvog modernog Tehnodroma...ovaj, tehnoparka, pa do najvećeg koncerta ikad održanog na ovim prostorima. Nema veze što ništa od toga nije uspelo, ali

Za najbolji efekat: Postaviti spomen ploču sa spiskom svega po čemu je poznata opština Inđija.

Noge Madeleine Albright

Madeleine Albright je nosila crveni kostim i petokrakom kad se obraćala tadašnjoj Saveznoj republici Jugoslaviji i objasnila da nas NATO bombarduje, jer nas mnogo voli i ne može da podnese to što živimo pod diktatorom, te da takođe ne može da podnese to što nismo mirno otpustili delu zemlje da ide svojim putem. Ona i kompanija su sredili da se originalni Most kod Beške onesposobi. Ova žena nas je mnogo nervirala, a istovremeno nas je mnogo volela, verujte nam na reč. Da ne spominjemo da je ovo najbolji način da je sa'ranimo i pre nego što odleprša na onaj svet.

Za najbolji efekat: Obući mostovima mini-suknju. Kad već nemaju pilon(e), ne mo'š im nabiti šeširče.

Osveta blizanaca

Srbi vole one tipske akcione filmove. Setimo se samo onoga što je pisao sastav o, kako on misli, "Čekiju Čenu". Zvezde akcionih filmova su Arnold Schwarzeneger, Jackie Chan, Steven Seagal, Dolph Lundgren i, naravno, Jean Claude Van Damme. Ovaj poslednji je omalen, ali postoji film u kome igra i sebe, i svog brata blizanca. Po tom filmu bi valjalo nazvati ove mostove. Ako sam Van Damme dođe na nekakav fotosešn, to je dobro za publicitet ove zemlje, jerbo on nije kontroverzan kao, recimo, Angelina Jolie sa svojom krvlju na ogrlici i sumnjivim tetovažama. Takođe, tako pariramo Bosni i Hercegovini, sa spomenikom Brusliju u Mostaru.

Za najbolji efekat: Zameniti stubove električne rasvete skulpturama Van Dammea koji drži sijalicu.

Mostovi Bershka

U jednoj epizodi Simpsonovih, Patty i Selma Bouvier su imale ludu ideju da promene ime Springfielda u Sienfield, no niko ih nije slušao, pa je Springfield umesto toga dobio jednokolosečnu železnicu. Sve se moglo završiti tragično. No, u nas Srba se ič ne završava tragično, a treba da se ugledamo na Crnogorce i prodamo sve što možemo, a ovo je jedna od boljih ideja za to. Reči Beška i Bershka su slične, a u toj Bershki odeća je uska kô za anoreksičare, baš kao i mostovi kod Beške, u pakovanju od po jednog. Prodajmo se, vredeće!

Za najbolji efekat: Dužinom mostova tutnuti reklame za nove kolekcije, na prvom odmorištu pre i posle istih nekakav lookbook. Eto načina da se nahrane gladni monasi iz manastira Kovilj.

...a do tad, mostovi su na Twitteru, reklo bi se da, i pored toga što su blizanci, imaju drugačiji spektar naravi.

Šta kaže stari most?

Šta kaže novi most?

...možda su im Cramp twins bliski?

2 komentara na Pet predloga za imena Mostova kod Beške

 1. Alex kaže

  Hahaha odlično 😀

   
 2. Džoni kaže

  "Zvezde akcionih filmova su Arnold Schwarzeneger, Jackie Chan, Steven Seagal, Dolph Lundgren i, naravno, Jean Claude Van Damme."

  Neoprostivo je što je izostavljen Silvester Stalone.Imate li ideju koliko mladih ljudi u Srbiji teži idealu zvanom "Rambo"?
  Inače, da se ja pitam most bi dobio ime "Sunđer Bob Kockalone", taj crtani lik je uzor za domaće političare, biznismene (a bogami i radnike).

   

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklamiranje putem komentara, napadi na žene, društvene, seksualne i rodne manjine, kao i bezglavo pljuvanje biće obrisani bez objašnjenja.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.