Gunđam po kućama!

Gunđam po kućama!

Palačinke sa slatkim sirom i crvenim voćem

Smučila vam se plazma-nutela kombinacija? Ja sam pre neki dan prvi put u životu pravila palačinke i nije mi se jelo ništa čokoladno, a onda sam se setila kako smo u Mađarskoj gotovo uvek jeli palačinke punjene švapskim sirom, sa prelivom od vanile. Pretresoh celu kuhinju, nigde vanile, samo vanilin-šećera. No, našla sam par drugih zanimljivih stvari. I evo šta je od toga ispalo.

Za palačinke:
2 jaja
250 mililitara mleka
100 grama brašna (tip 500)
prstohvat soli
8 mililitara (kašičica i po) ulja

Za preliv:
pakovanje crvenog voća (recimo, Frikom crveni miks)
pola pakovanja Ella sira ili 200-250 grama bilo kakvog sličnog sira koji je neslan i vuče na švapski
jedno pakovanje vanilin šećera
jedna kesica šlaga
malo preliva od jagode

Patriotska crvena palačinka

NAŠA 'činka, jer tako nekako doživljavam i ovu zemlju

Pomešati sastojke za palačinke, poklopiti posudu i ostaviti je oko pola sata-sat u frižideru, kako bi svi mehurići nestali i palačinke bile glatke. Trebalo bi da vam izađe četiri komada od ovoga, ako imate veliki tiganj poput mog. Nije potrebno dodavati ulje tokom pečenja, sem ako ne počnu da se lepe.

U međuvremenu, umutiti šlag i slatki sir, odvojeno, u svaku smesu staviti po pola kesice vanilin-šećera. U sir možete dodati i šećer u prahu, ako volite slađe.

Na svaku palačinku staviti po dve pune kašike usitnjenog sira. Preklopiti i na sredinu staviti po kašiku/kuglu-dve šlaga. Razbacati crveno voće. Posuti prelivom od jagode, po ukusu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklamiranje putem komentara, napadi na žene, društvene, seksualne i rodne manjine, kao i bezglavo pljuvanje biće obrisani bez objašnjenja.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.