Gunđam po kućama!

Gunđam po kućama!

Kako izbeći predizbornu kampanju?

Gadna su nas vremena zadesila. Idem ulicom, svako malo me spopadne neko i hoće da potpišem ovo ili ono. Majku zovu telefonom da tog i tog dana ode tamo i tamo, da podrži kandidaturu ovoga ili onoga, iako nije ni u jednoj stranci. Uključim televizor, tamo onaj. Uključim radio, tamo onaj drugi. Odem na Internet sajt koji nema veze sa Srbijom, tamo reklame onog trećeg i onog četvrtog. Odem u toalet, primetim logo jedne od stranaka na toalet-papiru. Halucinacije u plavoj, crvenoj, žutoj, ljubičastoj, kojoj god hoćete, bez i trunke spida. Moraju se preduzeti ozbiljne mere. Evo par korisnih saveta za to...džaba!

1. Slažite da ste maloletni!

izbegavanje_kampanje_britney
Imate 30 godina, a izgledate kao da imate 13. Iskoristite to. Oblačite se što neutralnije, sportski, pa se tek na poslu presvucite u odeću koja priliči vašim godinama. Tu odeću nosite u rancu. Kad vas sledeći put spopadne neki promoter na ulici,kažite da ste pošli u školu i da morate da odgovarate, jer već imate previše neopravdanih, a morali biste da spavate sa razrednim starešinom ako ponovo dobijete keca iz likovnog. Svaki pravi aktivista je protiv zlostavljanja u uzrastu kad seksualni odnos povlači i krivičnu odgovornost.

Savet plus: Ako ste momak, recite da kasnite kod sveštenika, ostatak scenarija je isti.

2. Govorite tiho i nosite psa sa sobom

izbegavanje_kampanje_kuca
Ovo je posebno korisno ako vas spopadaju po parkovima, šetalištima i drugim zelenim i zelenkastim površinama prepunim razbijenog stakla i upotrebljenih kondoma. Govorite tiho, vodite psa sa sobom i puštajte ga po potrebi, vodeći pritom računa da vas komunalci ne ukebaju. Ne treba da bude agresivan, samo dosadan. Ako voli papir, kopanje ispod tezgi i gnjavljenje nepoznatih ljudi, znaće šta da radi. Nijedan političar koji drži do sebe neće zlostavljati slatku malu životinju, jer je to danas kažnjivo. Za ovakvu taktiku, najbolji su mali psi, ili neka gnjavatorska rasa, poput boksera.

Savet plus: Ako nemate psa; mačka ili majmunče su takođe dobri, a piton bi verovatno bio najbolja opcija, kad je već nemoguće držati aligatora.

3. Ne govorite srpski.

izbegavanje_kampanje_naurugdejeto
Priđu oni vama, a vi lepo, iz sveg glasa: "دور از من، یا من ریش تراشی کردن توپ های خود و اشتراک آنها را به یک بیمار روانی محلی.یا، شاید دوست داشته باشید به قسمت خود را در خدمت جام توپ؟" Vodite računa da ne budete previše uverljivi, niti da nosite bilo šta na glavi, pomisliće da ste terorista. Nikako brada, nikako pokrivena glava. Ako vas, pak, zovu telefonom, naučite napamet himnu Republike Nauru i odrecitujte je. I ako provale o čemu vi to, nikome ciljna grupa nije stanovnik neke zemlje koja će biti potopljena zbog globalnog zagrevanja.

Savet plus: ჩადება, ეს კიდევ უფრო რთული წერილობითი ფორმით.

4. Vi ste pobornik starih sistema. Veoma starih.

izbegavanje_kampanje_despoti
Deda je bio kraljev oficir, prababa je bila dvorska dama i malo je falilo da je ukebaju. Krstite se kad prolazite pored bilo kog konaka, a iz Vojnog muzeja su vas izbacili i doživotno vam zabranili pristup zbog bludnih radnji sa slikom despota Đurađa Brankovića. Demokratija jednostavno nije za vas, popečitelji su đavolja rabota, ako ne mogu da se seku glave, a za zasluge da se daju celi okruzi, to i nije neki sistem vredan pomena.

Savet plus: Ako vam Đurađ ne odgovara, ni Stefan Lazarević nije loš.

5. Iscenirajte akutni infarkt miokarda.

izbegavanje_kampanje_stent
Političar ili aktivista vam prilazi, vi se hvatate za srce i padate ničice. Uspaničena bakica koja po ceo dan deli letke, a od preostalih uveče pravi omlet, vrišti. Momak ošišane glave zove 94. Kroz sat vremena ležaćete na koronarnoj, bez odeće, sa kesom peska na butini i stentom koji vam verovatno uopšte nije bio potreban. Sledećih nekoliko sedmica provešćete u miru i tišini, a ako se iko usudi da uključi televizor, simulirajte napad. Uvežbajte ovo pred ogledalom, kako vas ne bi odveli u neku drugu bolnicu, onu sa rešetkama na prozorima.

Savet plus: Stentovi koštaju. Mnogo. No, ako ste dali krv mnogo, mnogo puta, dobićete ih besplatno. Taman da preživite i sledećih nekoliko izbornih kampanja!

6. Vaša zgrada još uvek ima atomsko sklonište? Upotrebite ga!

izbegavanje_kampanje_skloniste
Posle 1999. bili smo ubeđeni da nas više niko neće bombardovati, nismo znali za proročanstvo drevnih Maja o kraju sveta, a i trebalo nam je love, pa smo od skloništa napravili pozorišta, teretane, diskaće, krojačke ateljee i dečije sobe. A možda i nismo? Ako ste bili te sreće da vaše sklonište ostane netaknuto, iskoristite ga. Uzmite odmor i nestanite na par sedmica, ako radite u nekoj agenciji ili kancelariji za nešto-nešto, niko neće ni primetiti da vas nema, a dobićete punu platu. Spojite lepo, korisno i nešto vredno bestselera poput onoga koji je napisala Natascha Kampusch.

Savet plus: Nemojte da prođete kao oni što nisu izašli iz skloništa od kubanske raketne krize, pa do 1997. godine, kadonoveć. Ponesite sa sobom kalendar ili časovnik. Najbolje oba.

7. Protiv svake stranke postoji efikasno sredstvo

izbegavanje_kampanje_krava
Ako ništa ne upali, morate se boriti protiv svake opcije pojedinačno: nosite kremu za lice protiv starenja kako biste se zaštitili od slobodnih radikala, hodajte unazad kako ne biste sreli naprednjake, ulazite kroz prozor da ne biste morali kroz dveri, nemojte da se sagnete da uberete cvet, jer će vam predsednik države odjednom dahtati za vratom, uz obećanje da ćete za godinu dana na istom mestu imati plantažu istog tog cveća. Svaki vaš korak može biti protumačen pogrešno i zato...čuvajte se. I bolje pazite se, jer noćas gradom ide....jao, ne, sad će me spopasti ministar policije. >_< Savet plus: Ako nađete univerzalno sredstvo, pošaljite patent. Podelićemo pare od profita, obećavam.

Nadam se da će ovi saveti bar nekome biti od pomoći!

6 komentara na Kako izbeći predizbornu kampanju?

 1. branchester kaže

  hahahahah. koji si ti car!

   
 2. Romi kaže

  Ne verujem da će ovaj savet da bude profitabilan, ali za one koji imaju malo jači stomak, može da bude izuzetno zabavno iskustvo. Elem, ja se svim stranačkim aktivistima obradujem kao rodu rođenom! (Ovo se odnosi samo na one koji kucaju na vrata ili zovu telefonom.) Prvo malo podozrivo pitam iz koje su stranke, pa kad kažu, ja se ozarim, rukujem i kažem da sam njihova. Pošto stranke šalju dečurliju na te najgadnije zadatke, nema potrebe da se istresam na njima. Ovim gestom gađam njihove šefove koji su udubljeni u statistiku na osnovu koje prave prognoze za predstojeće izbore. Zamisli koji bi haos napravili u izbornim štabovima kad bi svi tako nastupili? Političari su toliko bahati i nezainteresovani za stvarni život i građane, da su se potpuno oslonili na marketinške agencije, istraživanja javnog mnjenja i te budalaste promocije. Bez njih su potpuno, ali potpuno pogubljeni. Evo, ja dobila čestitku za Novu godinu od Đilasa, a podsetili me i da prošetam novim mostom na Adi preko SMS-a. Đilas istraživao malo ranije, da vidi da li da se kandiduje. Ja mu poručila DA. Hahahahahaha!

   
 3. Sonja kaže

  Odličan post. Poslušaću neki od saveta. Ono s laganjem da sam maloletna me posebno privlači 🙂

   
 4. Letnja Oluja kaže

  Ja sam za glumljenje maloletnika (što sam do skoro i sama bila), vođenje kučića sa sobom, i kao što kaže Romi ulivanje lažne nade. 😀
  Pre neki dan je bio Tadić u mom gradu, i vidim posle na B92 snimak te posete. Čovek priča o nekim silnim voćnjacima, nekim jabukama, trešnjama. Nisam znala da živim na tako bogatom podneblju! Šta više, nisam imala pojma da je Palanka čuvena po voćnjacima. Ali to sam samo ja, čovek očigledno zna bolje.

   
 5. JohnnyNT kaže

  Jutros uzeh paštetu da namažem na 'leb, ali sam se malo zamislio pre nego što sam je otvorio, da ne iskoči neki i odatle.

   
 6. Vesna kaže

  Hvala na savetima, extra su!
  Posebno mi se sviđa onaj "ne govorim srpski". Dobra zaštita.

   

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklamiranje putem komentara, napadi na žene, društvene, seksualne i rodne manjine, kao i bezglavo pljuvanje biće obrisani bez objašnjenja.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.