Gunđam po kućama!

Gunđam po kućama!

Gunđam po kućama! 2.0

Gunđam po kućama! je poslednji (i jedini) put menjao ruho u aprilu 2011, posle meseci korišćenja tada podrazumevane WP teme i duplikata one sa mog drugog bloga. Tada je, zbog nedostatka vremena, obukao temu odbijenu za drugi sajt; koja je bila pomalo gruba, bez dodatne obrade.

Svako malo sam govorila da ću poraditi na toj temi; no jedino što sam promenila bio je pomalo uvredljivi tekst na dnu stranice, koji je tu stavljen umesto famoznog Lorem Ipsum i nekako uspeo da se tu i zadrži, na užas onih koji su ga primetili.

No, tome je došao kraj.

Novo ruho bloga Gunđam po kućama!

Predstavljam vam Gunđam po kućama dva tačka nula; prekrojen tako da zadržava prepoznatljive boje i fontove; ali uz vizuelni doživljaj koji mnogo bolje opisuje sam sadržaj.

WordPress temu sam skrojila sama, koristeći istu osnovicu kao na Grnetu i kod Johna. Naravno, ovo je bogatije i veselije; jer su i Gaga i menadžment/diskografska kuća molili da sve ostane jednostavno.

Šta čini tu osnovicu? Pa, uglavnom ono što ne vidite spolja: funkcije, lokalizacija i predefinisani CSS. To bi bilo nekih 25% same teme, 75% je novo i čini ga do tančina definisani CSS i pokoja slika.

Detalj - naslov pojedinačnog teksta i broj komentara

Zahvaljujući ugrađenom Skeleton šablonu, sa ovom temom GPK će se sasvim lepo videti i na mobilnim telefonima i tabletima, dokle god imaju pristojni pregledač, a ne neki WAP iz doba Jure. Moguće je da će na nekim uređajima fontovi biti drugačiji, no u tom slučaju, predviđene su opcije koje rade svugde.

Meni se mnogo dopada prikaz komentara, kao i bedž sa brojem komentara za dati tekst na prvoj strani.

Komentar na tekst

Preostalo mi je da (ponovo) svrstam tekstove u kategorije, jer one osmišljene na početku nisu imale mnogo smisla, a od tad nema šta se nije menjalo. Sad, nisam baš zadovoljna ni ovim paralaksom, napravila sam ga u maju za drugi sajt i na kraju je završio ovde. Može to i bolje.

Ako želite da pogledate kako izgleda prikaz svega i svačega pri korišćenju ove teme, kliknite ovde. Stranica je pomalo besmislena, ali nije ni trebalo da bude drugačije. Pogledajte kako izgledaju i arhiva za mesec sa najviše tekstova, rezultati pretrage i mesto gde se zaglavite posle nepostojećeg upita.

23 komentara na Gunđam po kućama! 2.0

 1. Nemanja Ćosović kaže

  Menjaj laminat! :))

  Lepo je, onako, lepo...

   
  • Iva kaže

   Kuku! Bila sam ubeđena da još uvek nisam objavila tekst (jerbo nije bio dovršen) i onda vidim komentar. Hvala mnogo. 🙂

   A sa tim laminatima se ne valja petljati...mislim, oni su tajni gospodari sveta. 😉

    
 2. Cyber Bosanka kaže

  Vidjela sam promjenu još na onom postu o pravopisu i zaista mi se svidjela. Odlična je.

  Što se tiče ovog teksta, jedino sam skontala da si sve sama "gazala" i da ti to itekako dobro radiš, tako da ako mi bude trebalo skrojiti nešto po mom izboru sad znam i kome se obratiti 🙂

   
  • Iva kaže

   Tad je promena bila na pola puta. Nekako mi je lakše da radim sve uživo, nego da zatvorim blog na par dana, sedmica. Onda se sve oduži.

   I naravno, uvek sam dostupna. Bilo bi lepo. 🙂

    
 3. Piskaralo kaže

  Ja samo da ti kažem da mi se dopada ilustracija teksta 🙂
  A i izgled bloga. A zaglavlje me uvek razgali :)))

   
  • Iva kaže

   Pa, bio mi je potreban model koji je ostavio komentar određene dužine sa linkom određene dužine, pa ko veli...što da ne? 😀

   I hvala. Na zaglavlju ću još malo raditi, mislim da se par ljudi uplašilo (bukvalno), jer nisu videli celu fotografiju, gde sam ja iza pulta u nekadašnjoj Lush radnji u Knez Mihailovoj, a na pultu sapuni.

    
 4. Gaga kaže

  Divno zaista! Baš mi se sviđa. Sada još samo da objavljuješ redovno tekstove, da ja uz prvu jutarnju kaficu mogu da se lepo razbudim i milina. 🙂

   
 5. Mali Iv kaže

  Sada se sve slaže sa tepihom! Hehe, baš je cakano i pregledno! 🙂

   
  • Iva kaže

   Pazi kad nisam primetila...mislila sam da su mi glasovi rekli da upotrebim tu tamnocrvenu, poput cherryprdižnika! Svaka čast na zapažanju. I 'vala. 🙂

    
 6. Jovana Đokić kaže

  Baš fino. Bravo, Iva!

   
 7. Vlada kaže

  Prvo i pre svega, moram da te pohvalim. Zaista si DOSTA napredovala i zbog toga mi je posebno drago. (ne kažem da si bila loša! 🙂 ) Drago mi je i da blog nije šablonski (kao dosta u našoj "blogosferi") već ima svoju "dušu". Nisam merodavan da komentarišem sam blog kao blog (tekst i ostale džidžabidže koje uz isti idu), ali ću dati sebi za pravo da kažem da je sve ostalo super. Dizajn mi se dopada, lepo si uklopila boje, a verujem da još ima stvari koje ćeš srediti usput. Header je isto sjajan, jedina mala zamerka-sugestija je za boju linkova ispod header-a (ja bi promenio boju). 🙂 Samo napred.
  Mah mah. 🙂

   
  • Iva kaže

   Vidiš, to je i meni padalo napamet. Mislim se, da li da ga ostavim ovako tamnog ili ne? I reših se da ga ostavim, jer me podseća na nešto urezano perorezom na komadu nameštaja, maltene na neko mehaničko oštećenje tokom selidbe. Mora da sam blesava.

   I hvala na lepim rečima. 🙂 I skapirala sam komentar, znam da sam "bolovala" od svega od čega boluju oldschool web dizajneri, tj. oni koji su kodirali pre dizajna...no, ovo današnje vreme, gde su mockupovi zastareli i gde se sve radi u više dimenzija, je renesansa za nas. 😀

    
 8. Bojan kaže

  Veoma dobro. Posebno mi se dopada kombinacija boja.

   
  • Iva kaže

   Hvala. Trebalo je malo mozgati...crna i crvena uvek idu, ali ove ostale su bile win or lose. S druge strane, i ovo što je Mali Iv primetila je tačno!

    
 9. Vanja kaže

  Sviša mi se. Drago mi je da je i Džudi tu i ovaj neki s gitarom.

   
 10. Charolija kaže

  Super izgleda, mada mi je luster najdraži. Sjajno sam se zabavljala još prošli put kada sam dolazila na kaficu, a svaki put kad krenem da sednem izmakneš mi fotelju. 🙂

   
 11. Marija Stepanovic kaže

  Ooooooo, zaljubljujem se u ove police sa knjigama u toj ludoj sobi 😉

   
 12. Tanja kaže

  Cao Iva!
  Ne znam na koji način da te kontaktiram, molim da mi se javiš jer mi treba (naplativa) pomoć oko doterivanja mog sajta.
  Unapred hvala.

   
  • Iva kaže

   Poslala sam vam mejl. Proverite i spam, zna nekad da filtrira moje poruke, jer mi je font zelen.

    

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklamiranje putem komentara, napadi na žene, društvene, seksualne i rodne manjine, kao i bezglavo pljuvanje biće obrisani bez objašnjenja.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.