Gunđam po kućama!

Gunđam po kućama!

Iva

Zovem se Iva, a tata me ne zove zlato, jer je umro 2010, i nikad nisam bila Ivana, jer mi u izvodu stoji baš ovo ime. Imam 34 godine.

IQ mi je, na novoj skali, izvan granice. No, od toga nemam ništa, jerbo nisam oportunista.

Govorim naš jezik, engleski, italijanski i latinski. Čitam i snalazim se, a mogu i da pomalo pišem na nemačkom i ruskom. Posedujem pristojno znanje španskog, brazilskog portugalskog i esperanta. Umem da čitam grčki alfabet. Kako-tako se snalazim sa francuskim, holandskim. Petljala sam se sa mađarskim i ukrajinskim, pokušala švedski, norveški, turski, poljski i danski. Dotakla sam hebrejski i polomila najbližu čašu od frustracije - to se zove lumperaj, bratac. Namera mi je da naučim sve ove jezike, tj. da mogu da se sporazumevam na njima, a oduvek me je zanimao i persijski. Hoću da od evočkog napravim smisleni jezik, petljala sam se sa Mando'a, a na hatskom znam dosta slenga. Mislim da bi bilo u redu da ovde prekinem.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Nisam tipična balkanska blogerka. Nisam ni mama, ni simpatična starija žena iz unutrašnjosti, ni dete, ni zla tetka koja potajno mrzi klinke kojima daje savete.

Nemam nameru da se trćim na nekom događaju za nekog debelog voajera sa fotoaparatom. Ne učlanjujem se u udruženja za dame i neću da mi svaki da.

Ne učestvujem u linčevima protiv drugih ljudi, šta god bilo u pitanju, jer smatram da postoje dve strane priče.

Ne učestvujem u humanitarnim akcijama koje su tu samo da bi popunile nečiji CV.

Ne učestvujem ni u inicijativima gde se jedan tekst kopira 300 puta, iz istog razloga.

Razumem se, sasvim dovoljno, u ljudska prava i socijalnu pravdu.

Podržavam sve ljude iz LGBTQIA zajednice, a ne samo lezbijke, gejeve i pokoju biseksualku, jer je to hot. I sama sam LGBT+ osoba. Ako čitate moje tekstove, zaključićete i šta sam tačno.

Imam tendenciju da napadam svakoga ko bi da me nasamari. Tu osobinu vidim kao pozitivnu.

Ne verujem nikome većini. Ljudi su me diskriminisali zbog izgleda, njima nepoznate seksualne orijentacije, problema sa rodnim identitetom, porekla, načina na koji izgovaram pojedina slova, tikova, naivnosti, paranoje, anksioznosti.