Gunđam po kućama!

Gunđam po kućama!

Izgrebenčić

Gunđam po kućama! je, pod tim imenom, nastao negde u leto 2007. godine, takođe kao poddomen, ali na drugom domenu. Napisala sam tekst o onom nesrećnom Green Festu i kraću i ne tako dobru verziju priče o Zelenku, da bih zaključila da to nije za mene i sve sam obrisala. Tri godine kasnije, reših da počnem ispočetka. Ni posle više od šest godina ne znam da li mi se u snu pojavio patuljak, ili nam nešto stavljaju u vodovod.

Pre će biti da je ovo drugo.

Nisam sigurna koji je fokus ovog bloga, koja mu je niša, znam samo da ne spada u političke i seksualne, mada na njemu postoji Onaj tekst o seksu.

Nikad nisam pisala kako bih postala slavna, kako bih proveravala koliko ljudi "kupuje" to što pričam i da li bi sad svi izašli na ulice, jer je neki bahati dizelaš pregazio odbeglog hrčka. Naravno da volim kad me čitaju; no nemam nameru da manipulišem tuđim osećanjima i pretvaram se da sam osoba od akcije, humanitarac i najsasvim potpunosasvim. Ako hoćete da me regrutujete u klub svojih obožavalaca, nećete uspeti.

No, da, želim da objavim knjigu. Jednog dana.

Lažem. Želim da objavim bar pet knjiga.

Trebalo bi da znate sledeće:

- Pojedini tekstovi verovatno dovode do zaključka da ih je pisala osoba u izmenjenom stanju svesti. E pa, nije. Ne konzumiram alkohol, niti narkotike. Ja sam strejter od kako znam za sebe. Rođena sam s tim, šta god "to" bilo (a nije Maybelline).

- Ja sam web dizajner, sve ovo sam uradila sama. Nema budženja tuđih tema, nema linkova do splogova u donjoj traci, sve sam kodirala od početka do kraja i prošlo je WP Theme Check.

- Nisam dobra riba ili apokaliptična sredovečna gospođa koja ima blog. Samo imam blog.

- Nemam pojma kako su pomenute gospođe apokaliptične.

- Nisam besedila ni na jednom lokalnom skupu bila sam jednom na Ignite i nisam znala o čemu da pričam. 2016. sam otišla na Blogomaniju, ali nikad nisam ni preuzela akreditaciju.

- Ako se ne slažemo, ne doživljavajte to kao čudo. Pa šta ako se neko ne slaže s vama? Nisam predsednik države, niti sudija koji treba da vas pošalje na doživotnu; to ne menja ništa. Potreba da ispravljate nekoga na internetu je, u korenu, mizogina. Probajte da ispravite muškarca.

- Ovaj blog NEMA Creative Commons licence. Ako vam nešto treba, pitajte i objasnite šta će vam. Ako želite da navedete neki tekst kao izvor, koristite stalnu vezu (permalink); a ako želite da navedete deo tog teksta, uzmite kratki opis teksta sa početne strane, ili pasus do dva.

- Ovaj blog podržava sve manjine, ali ne i ekstremne grupe.

Ako želite da me pratite na Twitteru, trebalo bi da znate sledeće:

- Ne volim društvene mreže i nemam mnogo vremena za njih. Nije to više ono što je nekad bilo.

- Nisam nikakva l00da mawa i ne idem na Internet da bih privukla pažnju na taj način.

- Jasno dajem do znanja kad se s nekim ne slažem, ali ne čačkam nikoga. Ne zanima me to. Ne volim svađe.

- Ne smatram da sam faca ako pratim stotinu ljudi, a mene 1000. Ako ne šibate samo neke linkove gde se nešto prodaje ili sadržaj koji konstantno diskriminiše žene, nacionalne i seksualne manjine, pratiću vas - kratko i jasno. A zašto ne bih? Ko sam ja da procenjujem da li vi vredite ili ne vredite?

- Nekad mi dođe da ispravljam tuđe gramatičke, pravopisne i stilske greške. Ne mislim da znam sve, ali ne znate ni vi sve, čak ni ako ste završili naš jezik i/ili književnost. Ispravite i vi mene, slobodno! Volim to.

- Ne podržavam nikakve javne hajke, linčeve i sl. - s tim bi trebalo da smo raskrstili u obdaništu. Ako nekoga prozovete i hoćete podršku...od mene je nećete dobiti.

Dokaz o postojanju reči IZGREBENČIĆ:

Naći ćete ga na stranici 37. knjige "Zec i njegovi prijatelji - letonske narodne bajke o životinjama", koju su izdale Dečje novine, 1984. godine.

Kontakt

Ako želite da pričamo, moja e-mail adresa je iva@invisible-movement.net, a tu je i ovaj formular. Nemojte mi se obraćati kao da smo zajedno čuvali ovce, niti kao da sam predsednik republike. I jedno i drugo je ljigavo. Molim vas, nemojte tražiti podršku za tekst o samozapošljavanju.